Köy okulu öğrencilerinin ayakları artık ıslanmayacak
BATMAN - İstanbul- Batman Kültür Evi ve Yarını Aydınlat Gençlik Platformu tarafından Sason ilçesine bağlı Derince köyündeki öğrencilere ayakkabı hediye edilerek, köy okula kütüphane yapıldı.
Sason Derince Köyü Ortaokulu'nda okuyan öğrencilere Yarını Aydınlat Platformu ve İstanbul-Batman Kültür Evi Başkanlıkları tarafından başlatılan proje kapsamında kitap, spor malzemesi ve ayakkabı hediye edildi. Hediye edilen ayakkabılar sayesinde artık ayaklarının ıslanmayacağını söyleyen Gurbet Kandemir isimli öğrenci, "Bize ayakkabı getirdiğiniz için teşekkür ederiz. Yeni ayakkabılarımızla ayaklarımız artık ıslanmayacak. Rahatlıkla eve gidip gelebileceğiz. Size çok teşekkür ediyoruz" dedi.
"Umarız herkese örnek olur"
Batman'daki köy okullarına ayakkabı, spor malzemesi ve kitap dağıtma amacında olduklarını söyleyen Batman Kültür Evi Başkanvekili Emin Beyaz, "Bugün Batman'dayız. Amacımız Batman'daki 6 köy okuluna ayakkabı yardımı, kütüphaneler, spor malzemeleri ve kitaplar dağıtmaktır. Sason Derince İlkokulu ve Ortaokulu'ndayız. İlk duraklarımızdan bir tanesi burası. Milli Eğitim Müdürlüğünden böyle bir talep gelinde buradaki kardeşlerimize dokunmak istedik. Onların da böyle bir ihtiyacı olduğunu öğrendik. Bugün buraya kütüphanemizi kurmaya geldik. Minik kardeşlerimize ayakkabılarını, kitaplarını teslim edeceğiz. Bize katkı sunan özellikle Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe'ye de teşekkür ediyoruz. Bu çalışmayı çok anlamlı buluyorum. Tüm STK'ların da kendi memleketlerine dokunmalarını temenni ediyorum. Biz yola çıktık, umarız Türkiye'de İstanbul'da herkese örnek olur" diye konuştu.
"İnsanların bize kitap göndermesini istiyoruz"
Platform olarak ne kadar çok kitap gelirse o kadar çok doğudaki kardeşlerine okuma imkanı sağlamaya çalıştıklarını belirten Yarını Aydınlat Gençlik Platformu Başkanı Volkan Usanmaz ise, şunları kaydetti:
"İstanbul-Batman Kültür Evi Derneği ile birlikte organize ettiğimiz bir proje oldu bu. Yarını Aydınlat ve Esenyurt Belediyemizin de himayelerinde gerçekleştirdiğimiz Batıdan-Doğuya sevgi ve kitap kardeşliği projesini gerçekleştirdik. Bu zamana kadar toplam 27 köy okuluna ulaştık. Giresun'a, Amasya'ya, Van'a, Muş'a gittik. Buna benzer şekilde Siirt'e kargoyla kitap gönderdik. Bu kitapların çoğunu insanlar bize kargo ile gönderiyor. Biz Kars'a kitap gönderiyoruz, Kars bize kitap gönderiyor. Biz Mardin'e kitap gönderiyoruz, Mardin bize kitap gönderiyor. Dönüşümlü bir şekilde köy okullarına bu kitapları göndermeyi sağlıyoruz. Aynı şekilde belediyemizin bazen kendi temin ettiği kitapları oluyor. Belediye Başkanımızın kendi temin ettiği kitaplar oluyor. Batman Kültür Evi bugün burada çocuklarımıza ayakkabılar dağıttı bütün öğrencilerimize. Biz de burada kitaplarımızı getirdik. Raflarımıza dizdik. Aynı şekilde Türk işaret dili alfabesi, spor köşesi, sporun faydaları, hayalperest atölyesi, Selim Nazan köşesi, Selim Nazan köşesinde çocuklara şu alışkanlığı aşılamaya çalışıyoruz, çocuk evde fazla bir eşyası varsa getirip burada sınıfa asıyor. Sınıfa astığı eşyayı da başka bir durumu olmayan arkadaşı giyinmesini sağlıyor. Genç kardeşlerimizin kütüphane için öğrenmesini sağlıyor. Burada da portatif bir kütüphane yaptık. Bir de hayalperest atölyesi yaptık. Okuma minderlerimiz var ve buraya minderlerimizi de koyduk. Genç kardeşlerimiz yerde oturup minderlerde rahat bir ortamda kitap okumalarını gerçekleştirsinler. İnsanların bize kitap göndermesini istiyoruz. Bize ne kadar çok kitap gelirse biz o kadar çok doğudaki kardeşlerimizin okuma imkanını geliştirmeye çalışıyoruz." Esenyurt, Sason, İstanbul, Batman, Yerel